UA-116160560-1

Cum functioneaza cartusele autoresetabileInainte de toate, asigurați-va ca imprimanta dvs., este una din seriile care funcţionează cu cartuşele reincarcabile alese.


Aduceți capul de scriere  in poziția ink cartridge replacement / inlocuirea cartusului de cerneala urmând calea: click dreapta pe iconul Epson din bară, apoi alegeți: Printer Settings / Setari imprimanta. În fereastra deschisă alegeți maintenance / intretinere, și apoi ink cartridge replacement / inlocuirea cartusului de cerneala
Urmați instrucțiunile de pe ecran.
Acum aveti capul de scriere în pozitia de schimb a cartuselor, poziție care va fi utilizată și pentru reîncărcarea cu cerneală a cartușelor autoresetabile.

Agitați flacoanele cu cerneală înaintea încărcării în imprimantă.
 
Scoateți TOATE cartușele din imprimantă și înlocuiți-le cu cele patru (șase) cartușe autoresetabile, încărcate în prealabil.

Nu introduceți cartușe autoresetabile împreună cu cartușe originale ori compatibile!Orificiul de încărcare, este situat spre partea superioara, asa cum se observa in fotografie.

 


După incarcare, acest orificiul prin care ati introdus cerneala, se va inchide cu un capacel de cauciuc.
Orificiul indicat cu sageata rosie este pentru aer, si va ramane deschis pe tot timpul utilizarii cartuselor.
In cazul in care urmeaza sa transportati cartusele, orificiul de aer, se va inchide si el.
Acordati atentie pozitiei cartuselor in capul de scriere, pozitie identificata prin culori si cod de cartus.
Nu taiati si nu introduceti obiecte de nici un fel in folia sigiliu de la baza cartuselor ! Aceasta folie se va perfora singura la prima introducere a cartuselor in imprimanta.

Asigurati-va ca sunt bine apasate cartusele incarcate cu cerneala, si apoi inchideti capacul capului de scriere (daca imprimanta Dvs., este prevazuta cu capac pentru cartuse).
Urmati in continuare instructiunile din utilitarul Epson.

Pentru a “porni” cartusele, uneori (dupa o perioada mai lunga de nefolosire) sunt necesare cateva comenzi de cleaning, folositi aceasta comanda ori de cate ori una (ori mai multe) culori nu functioneaza corespunzator.
Folositi aceeasi comanda: head cleaning / curatare cap si dupa reumplerea cartuselor goale, in cazul in care calitatea imprimarii nu este buna.

Nu exagerati folosind comanda head cleaning / curatare cap (serii de maxim cinci curatari, lasand apoi imprimanta in pauza, cca. 2 ore)

Nu utilizati imprimanta fara a avea cerneala in rezervoare (cartuse) !!! Functionarea in gol poate distruge ireversibil imprimanta, prin uscarea cernelii in capul de scriere.

Verificarea cartuselor se face in Ink Monitor / Nivele de cerneala


In cazul in care unul sau mai multe cartuse sunt indicate ca fiind goale, efectuati urmatorii pasi:
•    In bara de lucru, click dreapta pe printer


    
•    Click pe Printer Settings / Setari imprimanta


      

•    In utilitarul deschis, click pe Maintenance / Intretinere

    

•    Click pe  Ink Cartridge Replacement / Inlocuirea cartusului de cerneala
•    Scoateti cartusul indicat ca fiind gol, (ori cartusele)  apoi reintroduceti-l (e).
•    Dupa ce ati reintrodus cartusul/cartusele, inchideti capacul cartuselor si opriti imprimanta din butonul ON/OFF
•    Reporniti imprimanta; acum trebuie sa aveti cartusul/cartusele indicate ca fiind pline.

In ink monitor / nivele de cerneala cartusele trebuie sa fie recunoscute astfel: (data afisata a productiei, poate fi diferita, la fel si nivelul indicat)

    

Atentie: faptul ca în ink monitor / nivele de cerneala cartusele vă sunt aratate ca fiind pline, nu are nicio legatură cu nivelul real de cerneală din acestea !!!
Reumpleți cartușele înaintea golirii complete a acestora, verificând optic nivelul de cerneală.
Alternarea diferitelor tipuri de cerneală nu este cel mai inspirat lucru pe care îl puteți face; nu trebuie să cumparați cerneală numai de la noi, însă vă recomandăm odată ce ați gasit tipul de cerneală care vă convine (calitate/preț) să îl pastrați.
Agitați recipientele cu cerneală înaintea încărcarii în cartușe !
Pentru orice alte detalii, vă rugăm să ne contactati fie la numerele de telefon de pe site (in timpul programului de lucru afisat), fie printr-un e-mail.

www.cartusereincarcabile.roCoșul este gol!

Viziteaza site-ul cartusereincarcabile.ro pe ShopMania